Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programı

Kontrol ve Otomasyon Teknoloisi Programı

2005 yılında okul fiziksel koşullarını ve altyapı olanaklarını iyileştirme çabaları amacıyla Bergama da yeni yapılan B Blok binasında Laboratuvar ortamı hazırlanarak program onayları alınarak Endüstriyel Otomasyon adı ile açılmıştır. 2009 yılında programın ismi Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi olarak değiştirilmiştir. Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Programının amacı, Kontrol ve Otomasyon Alanında nitelikli ara eleman yetiştirmektir.

Teknolojiye Dokunmak için!

Genel olarak temel elektrik - elektronik ve endüstriye dayalı elektronik konularını kapsayan derslerde Elektronik devre elemanlarını, akım gerilim ilişkileri ve endüstriyel uygulamalarını bunların çevresel cihazlarla haberleşmesini ve etkileşimini kapsamaktadır.

• • Temel Ortak Dersler,
  • • Elektrik Devre Analizi, Tasarım ve Çizim Dersleri
  • • Temel Elektronik ve Otomasyon Dersleri
  • • Denetleyici Programlama Dersleri
  • • Uygulama Dersleri

Üst Derece Programlarına Geçiş

Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, DGS (Dikey Geçiş Sınavı)sınavında başarılı oldukları takdirde Lisans eğitimi veren Fakültelerde eğitim ve Öğretimlerini sürdürebilirler. Ayrıca tekrar üniversite sınavlarına girerek kendi alanlarında bir bölüme geçmeleri durumunda daha önceki gördükleri derslerden muafiyet ile devamları mümkün.

Mezunların İstihdam Profilleri

• • İşletmelerin Elektrik, Elektronik ve Otomasyon Atölyelerinde
  • • Elektronik Kart Montaj Tesislerinde
  • • Otomasyon Sistem Tasarım ve Kontrollerinde
  • • Araştırma ve Deney merkezlerinde
  • • Cihaz servislerinde
  • • Eğitim kurumlarında
  • • Tıbbı Cihaz mümessilliklerinde

“Otomasyon Teknikeri” olarak çalışabilmektedir.

Eğitim Uygulama Alanları ve Program olanakları

Programımızda özellikle uygulamalı dersler Elektronik ve Otomatik Kumanda Laboratuarlarında (120m2) ve Bilgisayar Laboratuarında (120 m2 + 70 m2) yapılmakta olup, alt yapı dış desteklerle sağlanmış ve büyük oranda her türlü uygulamayı gerçekleştirebilecek düzeydedir.

Eğitimdeki Yerimiz

Çalışma Alanımız